Använd en professionell frisörsax

Det var en period längre tillbaka i tiden när många klippte sina barn hemma själva. Det var inte särskilt vanligt att det fanns professionella frisörsaxar då dessa var ganska svåra att få tag på. I princip var det enbart frisörer som klippte med en riktig frisörsax. Min egen mamma använde vilken sax som helst så länge den fungerade nödhjälpligt. Jag utbildade mig under gymnasiet till frisör vilket jag aldrig kommer att ångra, och jag har många vänner som fortfarande klipper sig hemma och det är väl jättebra om det fungerar men dom har i alla fall lytt ett av mina råd; använd en professionell frisörsax.

Professionella frisörsaxar på nätet

Förr i tiden innan du kunde handla saker på nätet, så fick du leta med ljus och lykta efter någon som kunde sälja dig en professionell frisörsax. Ofta var det leverantörer av frisörsaxar som åkte runt och sålde dessa och lite annat på salongerna. Det fanns inte några butiker du bara kunde gå in i för att köpa en frisörsax, nej det fick du beställa hem till salongen. Nu kanske ni tror att jag är född på stenåldern men det är faktiskt inte jättelänge sedan som detta var, vi har ju bara handlat på nätet de senaste 13-15 åren.

Fördelen med en frisörsax

Att klippa med en riktig frisörsax går inte att jämföra med all annan skit som säljs överallt. Nu är jag ju utbildad frisör och en frisörsax är mitt bästa och absolut skarpaste verktyg i mitt jobb. Jag kan inte klippa professionellt med något annat! Ganska ofta använder jag en klippmaskin som komplement till min frisörsax men det är nästan bara när jag klipper korta frisyrer eller när det ska vara mönster i frisyren. Även om det går fortare med en klippmaskin så föredrar jag ändå att klippa i alla fall 75% av håret med en frisörsax, det blir absolut bäst!