Allt för friluftsliv

Drömmen för mig är att hitta allt för friluftsliv i en enda butik. Jag handlar det mesta jag behöver på nätet men vill inte behöva leta igenom en massa olika specialbutiker för att hitta det jag behöver.

Nu har jag hittat en webbshop som verkligen har allt för friluftsliv. Allt från sköna vandringsstrumpor till fiskedrag och sovsäckar. Jag pratar om Friluftsfabriken.se, är du intresserad av friluftsliv tycker jag att du ska besöka deras shop.

Själv är jag ute och vandrar stora delar av året. Ibland blir det dagsvandringar och ibland övernattar jag i tält eller vindskydd. Jag lagar alltid min mat ute under vandringarna.

Vad behöver man för ett aktivt friluftsliv?

Nu tänker jag främst på vandring så där ska jag berätta lite om vad du behöver.

  • Vandringsbyxor – ett par bra byxor som både andas och är vattenskyddade. Köp gärna ett par i stretchtyg. Då får du full rörelsefrihet. Det är också bra om det finns gott om fickor och även ventilation i byxorna.
  • Jacka – en tunnare skaljacka som du får plats med flera lager under. Bra om jackan är vattentät och samtidigt andas. Även jackan ska ha bra ventilation och gott om fickor.
  • Underställ – om vädret är kyligt behöver du ett underställ i funktionsmaterial. Jag föredrar merinoull, men det kostar ganska mycket. Behöver du tänka på pengarna så kan du köpa ett billigare i syntetmaterial.
  • Skor eller kängor – när du är ute på dagsvandringar i bra väder räcker det oftast med ett par bra vandringsskor. Ska du gå längre turer eller vandra i regn eller oländig terräng är ett par kängor att föredra.
  • Mössa, vantar, strumpor – Välj sköna strumpor som håller dig varm och torr om fötterna. Gärna i ull.

Du behöver också en bra ryggsäck. Är du ute på kortare dagsvandringar räcker det oftast med en 20-liters säck. Då får du plats med regnkläder, extra tröja, sittunderlag, matsäck och vatten. Ska du övernatta behöver du större ryggsäck.