Billiga träpärlor

Tänk vad mycket fina saker det går att göra själv egentligen, bara man har någon eller något som inspirerar. Nu för tiden går det att hitta mängder med kul saker att tillverka på egen hand eller att lära ut till barnen så ni har något att pyssla med på fritiden. Det är alltid nyttigt att låta barn vara kreativa på egen hand och skapa, oavsett om det är med billiga träpärlor eller med piprensare. Förr i tiden gjorde vi djur av kottar och skepp av barkbitar, nu finns det allt möjligt att köpa om man vill pyssla med sina barn, men jag tycker ändå att gratis är gott och det ökar kreativiteten ännu mer hos barnen. Men att skaffa några billiga träpärlor är ändå rätt ok, allt som är gjort i och av trä för oss tillbaka till naturen.

Träpärlor & kottar

Varför inte ta barnen tillbaka till 70-talet och ännu längre tillbaka i tiden när vi letade efter de perfekta kottarna till våra kottedjur. Då var vi alltid ute och grejade och lekte, leta ”bra-att-ha-saker” i naturen som kunde användas för pyssel och egen konst. Kottedjuren fick ben av tandpetare eller piprensare. Vi gjorde allt av träpärlor, flörtkulor, kottar och piprensare och ibland även av barkbitar som fick tjäna som skrovet på en båt. Ett kaffefilter som segel och sen var båten redo för sjön, bäcken eller vattenpölen.

Pyssla med träpärlor & sten

Ge er ut i skogen och samla på saker som ni kan leka med inne sedan om det regnar eller är dåligt väder ute. Leta efter några stenar som det går att göra troll av; en kropp och ett lite mindre till huvud som limmas på kroppen, ta trådar av garn till hår och limma på huvudet samt gör ett litet halsband av träpärlor och häng runt. Klart!